Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος είναι έτοιμη για τον ανθρωπιστικό διάδρομο

0
29

Η Κύπρος είναι έτοιμη να αρχίσει αμέσως να στέλνει μεγάλες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με πλοία που μπορούν να πλέουν σε ρηχά νερά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, δήλωσε στο Associated Press ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι η πρόταση της Λευκωσίας για έναν θαλάσσιο διάδρομο από το λιμάνι της Λάρνακας στη Γάζα είναι «η μόνη που συζητείται αυτή τη στιγμή σε διεθνές επίπεδο» ως εφικτός τρόπος για να συμπληρωθεί σημαντικά η ροή της βοήθειας στον θύλακα μέσω της Αιγύπτου.

Ο σχεδιασμός για τον διάδρομο περίπου 370 χιλιομέτρων ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί και η βοήθεια μπορεί να αρχίσει να “ρέει” όταν κηρυχθεί παύση των εχθροπραξιών, είπε ο Κύπριος πρόεδρος.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος έχει τακτική επαφή με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με την πρόταση, είπε ότι το πράσινο φως για την έναρξη των αποστολών είναι ένα περίπλοκο θέμα που απαιτεί περίπλοκες διαπραγματεύσεις, με τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα σε εξέλιξη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here