Κ. Μητσοτάκης: Στρατηγική επιδίωξη ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός

0
4

Στο στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης στη νέα τετραετία, την αποφασιστικότητα να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, μετά τις διπλές εκλογές, κατά την οποία εξελέγη νέα γραμματέας η Μαρία Συρεγγέλα, στη θέση του Παύλου Μαρινάκη, η οποίος έχει αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «στην πρώτη τετραετία επικεντρωθήκαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλές και διαφορετικές κρίσεις: από τις μεταναστευτικές εισβολές και την παγκόσμια πανδημία μέχρι τις εθνικές προκλήσεις στο Αιγαίο, και από τις φυσικές καταστροφές μέχρι τα κύματα της ακρίβειας, τον πόλεμο της Ουκρανίας και την ενεργειακή έκρηξη.

Στην καινούργια περίοδο το πολιτικό στοίχημα είναι άλλο: να εντοπίσουμε και να ξεριζώσουμε τις αιτίες αυτών των πληγών, ενώ παράλληλα να σταθούμε ανθεκτικοί απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, με πρώτη εκείνη της κλιματικής αλλαγής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για τολμηρές μεταρρυθμίσεις, με γενναίες τομές και αλλαγές, με στρατηγική επιδίωξη τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό, ήτοι συντονισμένες παρεμβάσεις σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής, ώστε, όπως είπε, «η καθημερινότητα του πολίτη να βελτιώνεται παντού: στο εισόδημα, στην υγεία, στην εξυπηρέτηση, στο κράτος, αλλά και στις σπουδές των παιδιών του». Σημείωσε, ωστόσο, τη δυσκολία του έργου αυτού απέναντι σε διαχρονικές παθογένειες με γερά θεμέλια και γι’ αυτό απαιτούνται πρωτοβουλίες οι οποίες για να αποδώσουν χρειάζονται χρόνο και επιμονή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here