Ν. Ανδρουλάκης: Ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση αύριο

0
6

«Αγωνιζόμαστε να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσκοπική άνοδο του κόμματος στη δεύτερη θέση.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τον τρόπο να είναι νικηφόρο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και, όπως τόνισε, αυτός είναι ο στόχος του νέου πολιτικού κύκλου, που ανοίγει αυτές τις ημέρες, «προσφέροντας επιλογή προοπτικής σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Μια προοπτική αξιοπρέπειας, μια προοπτική κοινωνικής δικαιοσύνης, με σοβαρότητα, συγκεκριμένες προτάσεις, ενσυναίσθηση και συμπεριληπτικότητα».
Όπως ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ν. Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στόχο απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία «Για να ξαναζήσει ο ελληνικός λαός ευκαιρίες δημιουργίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής. Και όχι να είμαστε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών».
«Το πολιτικό μας DNA είναι απέναντι σε κάθε μορφή συντήρησης. Και είμαστε απέναντι γιατί θέλουμε μια δίκαιη κοινωνία με πολίτες που ευημερούν. Θέλουμε ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον εργαζόμενο, στους νέους, στις γυναίκες, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αγρότες, σε όσους αγωνιούν για να υπάρχει ισχυρό κοινωνικό κράτος. Δίπλα σε όσους που θέλουν σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ποιοτική δημοκρατία», σημείωσε στη συνέχεια ο Ν. Ανδρουλάκης.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «είναι υπόλογη για τη συνεχιζόμενη αύξηση των ανισοτήτων, για τη συνεχιζόμενη μείωση των πραγματικών εισοδημάτων, για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, που καλπάζει τα τελευταία δυόμισι χρόνια, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να έχουν τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην ΕΕ».
Μίλησε για ένα κράτος που δεν προστατεύει τον πολίτη, αλλά είναι ένα «κράτος-τροχονόμος των ισχυρών οικονομικών, τραπεζικών, ολιγαρχικών συμφερόντων που κερδοσκοπούν εις βάρος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων»
«Απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή. Οφείλουν εξηγήσεις στους πολίτες για το πάρτι των απευθείας αναθέσεων ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τη διετία 2021-22. Οφείλουν εξηγήσεις στους πολίτες για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τις λίστες της ντροπής στα χειρουργεία, τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και τις τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας των νησιών. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη, μας προσπερνά πλέον μόνο η Βουλγαρία», ανέφερε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, τονίζοντας ότι αποτελεί «την πιο χαρακτηριστική απεικόνιση της αποτυχίας της κυβέρνησης να εκπληρώσει το βασικότερο ίσως καθήκον του κράτους: την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών. Είναι η πιο οδυνηρή απόδειξη της κομματοκρατίας και του πελατειασμού τους, με τα «γαλάζια τέκνα» στις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, που ευθύνονται για τη μη εγκατάσταση και λειτουργία της τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο, αλλά και τον παράνομο διορισμό, το εγκληματικό ρουσφέτι στον σταθμάρχη».
Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Η Νέα Δημοκρατία για να συγκαλύψει για μια ακόμη φορά τις ευθύνες του υπουργού και των στελεχών της «κρύφτηκε» πίσω από τις αντιευρωπαϊκές ιδεοληψίες του ΚΚΕ. Και έτσι αντί να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος και απιστία των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή, που βάσει της δικογραφίας του Ευρωπαίου Εισαγγελέα έχουν ευθύνη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717, πετούν τη μπάλα στην εξέδρα και θέλουν μια εξεταστική όπου θα καταλήξουμε να συζητάμε για την ιστορία των σιδηροδρόμων από το 1997. Περιφρονούν ευθέως τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here