Π. Κόκκαλης: Ένα “πράσινο” κόμμα είναι οπωσδήποτε κάτι που έχω στο μυαλό μου

0
20

Το ενδιαφέρον του για ένα νέο πράσινο κόμμα εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο – ανεξάρτητος πλέον – ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. Νωρίτερα ο Πέτρος Κόκκαλης είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ευρω-ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίησή του.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η ηγετική θέση δεν είναι μέσα στην δική του πολιτική κουλτούρα. «Υπηρετώ 15 χρόνια τώρα την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής. Θα συνεχίσω να το κάνω», τόνισε.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, όπως είναι γνωστό, έχει βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής του δράσης την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ένα ζήτημα που επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη συνέντευξή του. Τόνισε την έλλειψη κλιματικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Είπε ότι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως η 5η φάλαγγα, είναι προσβλητικές για στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό του.

Μίλησε για αναδιάταξη του χώρου αριστερά της ΝΔ, όπου διακρίνει ένα πολιτικό κενό, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία και δύσκολη. Πρέπει να υπάρξουν σαφείς ιδεολογικές βάσεις και προσεγγίσεις, σημείωσε.

Και μολονότι θεωρεί πως υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις αντιλήψεις της “Ομπρέλας” και τις δικές του, τις οποίες χαρακτήρισε πιο σύγχρονες, για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε ότι είναι αυτός ο οποίος έχει καλύτερη αντίληψη από όλους για την κλιματική κρίση, αλλά και τη δημοσιονομική της διάσταση.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here