Υπέρ συνεργασιών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – Πυρά κατά Κασσελάκη

0
20

Υπέρ συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο Attica TV, την πρώτη μετά την αποχώρησή της ομάδας του από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Στο πρόγραμμά μας εμείς πάντα στηρίζαμε το “κόκκινο, κόκκινο, πράσινο” τη συνεργασία σοσιαλδημοκρατών, αριστερών και πρασίνων. Αυτό παραμένει, αλλά δεν μπορεί το αριστερό κόμμα να είναι και σοσιαλδημοκρατικό και πράσινο. Αυτό αναιρεί την ίδια την έννοια της συνεργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της “Ομπρέλας”. Ερωτηθείς σχετικά με το ΠΑΣΟΚ είπε ότι ως σοσιαλιστικό κόμμα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις αναφορές, αλλά θα βοηθήσει αν το ΠΑΣΟΚ έχει πιο ξεκάθαρη θέση για τη λεγόμενη νεοφιλελεύθερη συναίνεση.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι ήθελε ένα άλλο κόμμα» τονίζοντας ότι δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό, χωρίς να υπάρχει η παραγωγή πολιτικής και η ανάλυση της πολιτικής.

«Ο κ. Κασσελάκης καταργεί τα ενδιάμεσα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έδειξε με την πρότασή του για δημοψήφισμα επί των διαγραφών από τη βάση του κόμματος», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει την στροφή προς το πολιτικό Κέντρο, που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά χωρίς να έχει τα χαρίσματα του πρώην προέδρου του κόμματος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here