Ο Κ. Μητσοτάκης για τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο

0
27
«Μία συνάντηση που επιβεβαιώνει τους διαχρονικούς δεσμούς Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και τις εξαιρετικές σχέσεις μας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς σήμερα στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι . είχε τη χαρά να τον προσκαλέσει προσωπικά στην επόμενη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα.
«Κατά τη συνάντησή μας συζητήσαμε ολόκληρο το φάσμα των διμερών μας σχέσεων, καθώς και θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό.
Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικότατα βήματα προόδου. Και αυτά τα βήματα αναγνωρίζονται από τη Γερμανία συνολικά και από τις γερμανικές επιχειρήσεις που πρωτεύουν μεταξύ των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα και μάλιστα σε δυναμικούς τομείς, όπως οι τηλεπικοινωνίες, τα αεροδρόμια αλλά και η ψηφιακή και η πράσινη τεχνολογία», σημείωσε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του, καταλήγοντας:
«Στις συζητήσεις μας, ξεχωριστή θέση είχε και η γεωστρατηγική σημασία του πράσινου ενεργειακού διαδρόμου, μεταξύ νότιας και βόρειας Ευρώπης, συνδέοντας χώρες με μεγάλη παραγωγή αιολικής ενέργειας, κυρίως τον χειμώνα, όπως η Γερμανία, με αυτές που παράγουν πολλή ηλιακή ενέργεια κυρίως το καλοκαίρι, όπως η Ελλάδα. Είναι ένα σημαντικό βήμα απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια και ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και έναν τομέα με πολλές προοπτικές για κοινές δράσεις μεταξύ των χωρών μας».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here