Στ. Κασσελάκης: Ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ

0
41
Με τον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κωνσταντίνο Μενουδάκη συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Σε συνέχεια τον συναντήσεών του, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως “πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ” συμπληρώνοντας ότι “ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ. Με μία πλειοψηφία 3/5, η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη, με τη συνεργασία μόνο του κύριου Μητσοτάκη με τον κύριο Βελόπουλο, δηλαδή με την Ακροδεξιά”.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Στ. Κασσελάκη:
Συναντήθηκα τόσο με τον κύριο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, όσο και με τον κύριο Μενουδάκο, πρόεδρο της Αρχής για την Προστασία των προσωπικών δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ. Με μία πλειοψηφία 3/5, η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη, με τη συνεργασία μόνο του κύριου Μητσοτάκη με τον κύριο Βελόπουλο, δηλαδή με την Ακροδεξιά.
Το Σύνταγμά μας δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους μας. Γιατί αν δε λάμψει η αλήθεια σ’ αυτό το ζήτημα, πολλοί νέοι δε θα θέλουν πλέον να ασχοληθούν με την πολιτική. Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Σε αυτό το πλαίσιο μίλησα με τον κύριο Ανδρουλάκη με τον οποίο μεταξύ άλλων συζητήσαμε για το θέμα των υποκλοπών. Προφανώς κι ο ίδιος είναι θύμα αυτής της κατάστασης. Από μεριάς μας θα καταβάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά. Να μη βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωση τους. Γιατί είναι υποστελεχωμένες.
Για να λάμψει το φως σ’ αυτήν την υπόθεση, που δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%. Αφορά όλες τις Ελληνίδες όλους τους Έλληνες. Από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μια τέτοια αλαζονεία να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτήν την υπόθεση που προσβάλλει την κοινή λογική, τη νοημοσύνη και τους γενναίους λειτουργούς στις Ανεξάρτητες Αρχές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here