Στο Βερολίνο σήμερα ο πρωθυπουργός

0
28

Το Βερολίνο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συναντηθεί αύριο με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και άλλους Γερμανούς αξιωματούχους. Ενεργειακά, μετανάστευση, εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και νέοι δημοσιονομικοί κανόνες αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών.

Απόψε ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόκειται να παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας στην καγκελαρία, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με τη συμμετοχή ηγετών άλλων ευρωπαϊκών κρατών, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ, με βάση όσα συζητήθηκαν στη Γρανάδα.

Στο δείπνο θα παρακαθήσουν επίσης ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Αυστριακός Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κροο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν και ο Πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός σήμερα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς, στο Ίδρυμα Konrad Adenauer. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον κ. Μερτς, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος.

Αύριο Τρίτη, στις 11:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στην Καγκελαρία. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο πραγματοποιείται με την ελληνική οικονομία να έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα περνώντας έτσι σε μια νέα εποχή, ενώ έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στον κόσμο το 2022 αναλογικά με το ΑΕΠ και βρίσκεται σε τροχιά μείωσης του χρέους κάτω από τα επίπεδα του 2012.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here