Προσκλητήριο Κασσελάκη στους ψηφοφόρους των στελεχών της Ομπρέλας

0
58
Προσκλητήριο στους ψηφοφόρους που στήριξαν με την ψήφο τους τα μέλη της Ομπρέλας να παραμείνουν υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης, επιχειρώντας να περιορίσει τις απώλειες από την αποχώρηση των στελεχών.
«Δεν πρέπει κανείς να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της ομάδας της Ομπρέλας», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στην Κεντρική Επιτροπή, σχολιάζοντας την απόφαση της ομάδας να αποχωρήσει σήμερα από το κόμμα.
Όπως τόνισε, αυτό δεν πρέπει να συμβεί, όχι επειδή αισθάνεται άσχημα για τα 43 άτομα που υπογράφουν, «αλλά διότι υπάρχει κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που βάσισε τις ελπίδες του και σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούμε, αλαζονικά, να προσβάλλουμε όσους έβαλαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρώπους.»
Απευθυνόμενος «στον κόσμο που είχε ευθυγραμμιστεί με τη συγκεκριμένη πρώην τάση του ΣΥΡΙΖΑ» τους λέει: «έχετε χώρο εδώ μαζί μας, γιατί εδώ η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατική τάση από τη βάση. Με τα όργανα να κάνουν πολιτική από εσάς για εσάς και για όλη την κοινωνία».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:
Υπάρχουν δύο βουλευτές που έχουν υπογράψει την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους θυμίζω το άρθρο 2β του κώδικα δεοντολογίας, στον οποίο έχουν συμφωνήσει, που λέει: «Όλοι και όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους και στις ίδιες». Τους καλώ να δώσουν την έδρα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες.
Έχουμε προφανώς μία νέα πραγματικότητα: Πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος για κανένα θέμα.
Το καταστατικό του κόμματος πάντα ίσχυε, πάντα θα ισχύει, και με μένα πρώτα από όλους.
Από την εισήγηση την οποία ετοίμασαν οι γραμματείς, σας διαβάζω τη διατύπωση η οποία με βρίσκει πλήρως σύμφωνο: «Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα».
Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπα και χθες -και το εννοώ-, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε; Ελάτε. «Ξεσκονίζω» από πάνω μας ό,τι έχει ειπωθεί εδώ μέσα.
Αύριο είναι μία καινούργια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here