Μαθητές από Άγραφα, Λήμνο και Κομοτηνή υποδέχθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Νίκος Παπανδρέου

0
76

Μαθητές από το Λύκειο Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων, από το 1ο ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου και από το 3ο Πειραματικό ΓΕ.Λ Κομοτηνής υποδέχθηκε  στο ευρωκοινοβούλιο και συζήτησε μαζί τους ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδέου, κατόπιν πρόσκλησής του.
Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής, στόχος της επίσκεψης ήταν να δοθεί στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους η δυνατότητα μιας πρώτης επαφής με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωρίσουν από κοντά κάποιες βασικές πτυχές του τρόπου λειτουργίας τους, καθώς και να συνειδητοποιήσουν το πώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους, οι μαθητές συναντήθηκαν με τον Έλληνα Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και τοποθετήσεις και σε τηλεοπτική εκπομπή που διοργάνωσε ο ίδιος με την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης» και πραγματοποίησαν πολιτιστική περιήγηση σε σημαντικά μνημεία της πόλης των Βρυξελλών.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here