Διεθνής Διάσκεψη στο Παρίσι: Η Ελλάδα στηρίζει το σχέδιο Χριστοδουλίδη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

0
20

Στη συμμετοχή του στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους Αμάχους στη Γάζα που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  ευχαριστώντας τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν για τη διοργάνωσή της.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα:

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην κοντινή γειτονιά και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της δυστυχίας των ανθρώπων, όπως έχουμε ήδη κάνει, στέλνοντας αεροπορικώς ένα πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στο αεροδρόμιο El Arish.
Η κυπριακή πρόταση για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου είναι καλά μελετημένη. Υποστηρίζουμε ένθερμα αυτό που είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης όσον αφορά την παροχή αυξημένης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, που μόνο ένα πλοίο μπορεί να μεταφέρει. Η πιο δύσκολη πτυχή είναι να προσδιοριστεί μια κατάλληλη ζώνη αποβίβασης στη νότια Γάζα, να δημιουργηθούν οι απαραίτητες λιμενικές υποδομές και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της διαδρομής. Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να παράσχει ακτοπλοϊκά μέσα.
Στο περιθώριο της Διάσκεψης, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο Macron, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων και αποκατάστασης συνεχούς ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, αλλά και για την πρόταση για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης.
Συναντήθηκα, επίσης, και με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Mohammad Ibrahim Shtayyeh, στον οποίο επανέλαβα την αυξανόμενη ανησυχία μου για τις απώλειες αμάχων και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια. Τόνισα ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό.»

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη για τη Γάζα:

Διαβάστε επίσης:

“Αμάλθεια”: Το κυπριακό σχέδιο που συζητήθηκε στη σύνοδο για τη Γάζα στο Παρίσι

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here