Ν. Ανδρουλάκης: Απέναντι στις προσπάθειες συγκάλυψης, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για την αποκάλυψη της αλήθειας

0
12

Για ένα  “παρακράτος που διαμορφώθηκε γύρω και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου” μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του στη Βουλή, λέγοντας ότι “είναι νωπή η λαϊκή εντολή, αλλά δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για ό,τι έχει συμβεί στη χώρα…”.

Ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε αν είναι δυνατόν “να έρχεται ο Πρωθυπουργός και από το βήμα του Κοινοβουλίου να ψέγει τον πρόεδρο μίας ανεξάρτητης αρχής;” “Δηλαδή, αντί να μαζέψει τον κ. Γεωργιάδη και τους βουλευτές του για τις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει κατά του κ. Ράμμου, τις νομιμοποιεί με τον λόγο του; Είναι αυτή φιλελεύθερη συμπεριφορά; Είναι φιλελεύθερη κουλτούρα;” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απαντώντας σε ερώτημα του υπουργού Επικρατείας Μ. Βορίδη σχετικά με την προέλευση των πληροφοριών, είπε:

«Το έχω πει πολλές φορές: Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να προσπαθείς να κάνεις το θύμα θύτη. Είναι χαρακτηριστικό μιας καθεστωτικής φιλοσοφίας. Αλλά, δεν περιμένω κάτι περισσότερο. Σιγά τη διαφορά από τα τσεκουράκια στην καθεστωτική φιλοσοφία της σημερινής κυβέρνησης.

Αναρωτιέται «πού τα μάθαμε» και  αν «έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις». Υπονοούμενα με δηλητήριο. Συνωμοσιολογίες του διαδικτύου. Να σας πω που τα μάθαμε: Διαβάζουμε τον Τύπο και βλέπουμε ειδήσεις. Όπως είδαμε και χθες το βράδυ.

Μάθαμε από τους δημοσιογράφους, Βασίλη Λαμπρόπουλο και Γιάννη Σουλιώτη, ότι πρόσωπο σε εξέχουσα πολιτική θέση έστειλε 11 μηνύματα με το predator από τον προσωπικό του αριθμό προς ισάριθμα ανυποψίαστα θύματα. Κάποιοι ίσως να κάθονται ανάμεσά μας και να έχουν μάλιστα παραλάβει τον σχετικό ενημερωτικό φάκελο του κ. Μενουδάκου και να μη λένε κουβέντα.

Η ευκαιρία για τη μαζική αυτή αποστολή του predator – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- δόθηκε ανήμερα της ονομαστικής εορτής του εν λόγω πολιτικού προσώπου. Κατά τις ίδιες δημοσιογραφικές αναφορές, το συμβάν έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2021. Το εορτολόγιο της ορθόδοξης πίστης μας, μας οδηγεί σε Θανάση ή Αντώνη ή Φώτη ή Γρηγόρη.

Έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό πρόσωπο, που είναι πίσω από την αποστολή αυτών των μηνυμάτων. Για να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με την ακροδεξιά του Βελόπουλου και να πάτε στις τρεις η ώρα τη νύχτα να αλώσετε -με υπογραφή του κ. Φλωρίδη- την Ανεξάρτητη Αρχή».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Περιμένουμε τη διερεύνηση αυτής της νοσηρής υπόθεσης από τη δικαιοσύνη. Απέναντι σε όσες προσπάθειες και αν καταβάλετε για τη συγκάλυψη, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για την αποκάλυψη της αλήθειας. Όπως έκανα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη Βουλή των Ελλήνων, στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όχι γιατί έχω εμμονή. Γιατί σέβομαι τους αγώνες των προγόνων μας για δημοκρατία, ισονομία και κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here