Στ. Κασσελάκης: Δεσμευόμαστε για αφορολόγητο 10.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες

0
15

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί για “φορολογική αλαζονεία”, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα που προωθούνται στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής;
«Φορολογία. Θα μου πείτε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε άδεια ταμεία και έπρεπε να βγάλει τη χώρα από χρεοκοπία. Ξέρετε τι είναι να γίνει με το νέο φορολογικό καθεστώς του Μητσοτάκη; Ας διαβάσουμε πρωτοσέλιδα από εφημερίδες που δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθημερινή: με το νέο σύστημα 473.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 1.444 ευρώ ο καθένας. Τα ΝΕΑ: Φόρος 1.444 ευρώ για 473.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Δημοκρατία: Τύφλα να ‘χει ο Κατρούγκαλος, χαράτσι 1.444 ευρώ φέρνει ο νέος νόμος του υπουργείου Οικονομικών».
Και προσθέτει: Η λογική 41% έχω ό,τι θέλω κάνω φέρνει και φορολογική αλαζονεία. Εμείς δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι μέχρι 10.000 ευρώ ο φόρος τους θα είναι μηδέν. Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη αλλά επειδή με τέτοιο εισόδημα είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι μηδέν».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here