Νίκος Ανδρουλάκης: «Ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης»

0
8

Υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, έπειτα από την ανάθεση της έρευνας στον Αντιεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε σχετικά:

«Κατέθεσα σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του κ. Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Για να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων.

Εάν υπάρχει  πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός.

Επίσης, μίλησα με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμο, για τις σοκαριστικέςκαταγγελίες, που έκανε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα, που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές.

Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης. 

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών. 

Η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό πουαγωνίστηκε για να έχουμε  κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και  ποιοτική δημοκρατία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε:

«Το κράτος δικαίου δεν είναι  πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας».

 

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Οι συγγενείς ενημέρωσαν τον κ. Ανδρουλάκη για την πορεία της έρευνας της δικαιοσύνης και του έδειξαν φωτογραφίες από τον χώρο όπου έχουν μεταφερθεί τα συντρίμμια των δύο τρένων επισημαίνοντας τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων. Επιπλέον, όπως κατήγγειλαν ο χώρος δεν είναι στεγανοποιημένος και τα όποια ευρήματα πιθανώς να προσβληθούν νομικά. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής σχολίασε ότι είναι ντροπιαστική η εικόνα.

Ο κ. Ανδρουλάκης από την πλευρά του υπογράμμισε την πρόθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να καταθέσει αίτημα για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση τη δικογραφία, που ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας απέστειλε στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις στη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Οφείλει να υπάρξει διερεύνηση των ευθυνών των υπουργών, οι οποίοι χειρίστηκαν το θέμα της τηλεδιοίκησης, της σύμβασης 717. Να διερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε τόσες πολλές αναβολές στην υλοποίηση του έργου που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο έγκλημα, στην τραγωδία των Τεμπών» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here